Älvtorget

Vi Ekotanter startade Älvtorget sommaren 2010 och i år fyller Älvtorget 10 år! 

I vår by saknas en naturlig samlingsplats då vi varken har vår bybutik och post kvar så tänkte vi att torget skulle bli en träffpunkt i hjärtat av Östra Korsholm. Vi ville också göra reklam för vår vackra men okända hemby och locka folk från stan till landet. Vi är alla intresserade av trädgård, kvalitativ mat utan tillsatsämnen och är kunniga inom olika områden. Detta var utgångsläget år 2010. Idag, 10 år senare har torget vuxit och blivit allt som vi önskade. Nu är vi ca 20-30 lokala försäljare på torget och vi har också bjudit in torggäster. Många uppskattar vår insats för byn. Våra produkter är unika och vi har producerat, tillverkat och odlat dem med stor kärlek!

I samband med torget har vi haft tävlingar om vem som bakas Älvbyarnas bakelse, pumpatävling och skolbarnen har fått skicka in foton på sina odlingsväxter och deltagit i tävlingar. Vi haft olika husdjur på plats, den lokala brandbilen och lokala föreningars representanter. Vi har också haft svamputställningar under åren.

Vi har samarbetat med Skatila uf som i samband med torget ordnar pizzaförsäljning och gratis loppis.

Älvtorget 2018

Programmet för Älvtorget 7.9 kl. 10-13 vid Skatila börjar forma sig. Som vanligt säljer vi lokala produkter på torget och prioriterar ekologiskt och lokalt samt egna hantverk. Våra torggäster säljer b.la fisk, getprodukter, hantverk m.m. Vi har kaffe- samt våffelförsäljning och Skatila säljer pizzor under dagen så du behöver inte gå hungrig under dagen. Byaföreningen ordnar ett lotteri med intressanta priser! Även i år har vi ullgrisarna från Joutsi gård på plats! Omställning Österbotten har med sig Korsholms fröbibliotek där man kan låna intressanta frön.

Skatila ordnar ett gratis loppis i lokalen under Älvtorget och du kan boka ett bord : info.skatila@gmail.com

Bokningar till Älvtorget: 050-4927398 eller alvbyarna@gmail.com

59621-159791194044821-157268897630384-426347-1323556-n.jpg           Älvbyprodukter

ekotanterna.jpg

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)